Helg och ledig!

Äntligen är denna kursen slut. Mailade in sista rapporten 8 minuter före deadline så det var lite svettigt. Nu sitter jag på balkongen och äter glass. Känns skönt att äntligen få en lugn helg. Eller lugn och lugn jag ska ha släktkalas eftersom jag fyller år så det måste bakas och så. Tycker inte om att bjuda på köpekakar, tycker inte ens om att äta dem heller. Ska man äta skiten får man faktiskt ta och baka dem också. Då vet man åtminstone vad man stoppar i sig. Tycker det är lite äckligt med alla transfetter och konstiga tillsatser som finns i kakor man köper. Blir både godare och nyttigare om man bakar själv. Nackdelen är ju att det inte är så himla kul att sätta på ugnen när det är närmre 20 grader ute. Blir liksom bastu i lägenheten då. Satsar nog på att baka på kvällen, är lite svalare då i alla fall.

Ska ta mig en promenad nu, och ladda busskortet så jag kommer hem ikväll.

Ikväll blir det cortege, förfest och sedan utgång. Hoppas på en lyckad kväll!

Kram

Hur smal ska man va?

Har idag ägnat åtta timmar i en datasal och varit nära att driva mig själv till tårar. Känns så frusterande när man  inte gör saker man inte förstår, och sen ska man dessutom skriva en rapport om det. Det skulle verkligen hjälpt med bättre instruktioner.

Dansade jazz på kvällen men det gick inte så bra men det var kul. Är nog fortfarande rätt mentalt slut efter baletten  i söndags.
Tittar på "Dying to dance" nu, en film om en dansare som är anorektisk. Är lite mer djup i den än i andra dansfilmer som brukar vara mer glättiga. Är ju ett viktigt ämne, vet många tjejer som är sjuka eller är i riskzonen. Känns som om det är väldigt lätt att åka dit om man dansar, man är så utsatt på något sätt. Speciellt inom balett, gränsen är hårfin mellan vad som är snyggt smal och för smal. Jag tror pressen kommer främst genom grupptrycket, har sällan upplevt att någon lärare sagt åt någon att gå ner i vikt  men jag vet att det händer även på fritidskurser vilket jag tycker är helt sjukt. Det finns ingen anledning att svälta sig om man inte vill bli proffsdansare och även då borde man inte behöva göra det. Självklar kan man inte vara överviktig för det skulle slita för mycket på kroppen men det skulle vara bra om mer normalviktiga tjejer skulle få jobb i balettkompanier. Såg en video från en klass på bolshoiteatern från 50-60-talet och det var en enorm skillnad på hur dansarna såg ut då jämfört med hur det ser ut idag. Dansarna förr var betydligt större (inte för att de var stora) än de trådsmala ballerinorna idag.
Man kan ju hoppas att modet med trådsmala tjejer tar slut snart så att mman får se mer normalviktiga tjejer i modetidningar, på scenen etc.

Kram och god natt!

Fram med sololjan!

Så sitter man här på kvällskvisten och skriver labrapport och bakar bröd. Känns himla ambitiöst faktiskt. Brödbaket däremot är lite överkurs men det är ju så himla gott med hembakat bröd så vad gör man inte.
Tänkte dessutom gå upp kl 7 imorgon och skriva lite mera. Tänkte att om jag pluggar på morgonen kan jag ta två danslektioner istället för en. Förra söndagen var den roligaste dansdagen på länge så jag tänker satsa på att göra om det och hoppas på att det bli lika lyckat!

Idag har jag varit ute och promenerat i långedrag, satt och fikade på bryggan ett par timmar, det var helt underbart i solen. Kom på att jag borde nog skaffa mig en ansiktskräm med solskyddsfaktor. Har rätt blek hy så jag bränner mig lätt, och inte blir jag brun heller. Har nog nån slags albinoanlag misstänker jag. Ska inleda ett projekt om hur man bäst fejkar en solbränna. Brun utan sol går bort för då blir jag bara fläckig. Funderar på en toninglotion, är ju lite snällare. Egentligen vill jag inte bli chokladbrun utan bara lite fräscht brun. Funderar på att prova sån där soldusch, solarie går helt bort det är bara dumt att riskera att få cancer då är jag hellre blek.
 
Har lyckats fixa banden på balettdräkten så imorgon blir det premiär för den!

Har blivit rejält glassugen de senaste dagarna. Har köpt hem både Ben & Jerry's Chunky Monkey och Sias lemon curd. Helt underbara båda två! Är nog dags för kulglasspremiären snart, måste få med mig nån till underbara triumfglass vid Klippan...

Nu ska jag bara plotta lite data i excel och sen ska lag lägga mig och läsa.

Kram F


Underskatta aldrig vädret

Idag har jag varit effektiv, var uppe vid åtta och tvättade, sedan skrev jag klart rapporten och skickade inte den och sen har jag städat och diskat och gjort massa andra tråkiga saker som ändå måste fixas nån gång.
Blev så glad när jag såg hur fint väder det var imorse! Vädret kan verkligen få en glad vilken skitdag det än är.
Nu ska jag till apoteket och slåss med pensionärerna...

Har varit på dansbutiken och köpt ny dräkt. Är verkligen helt förvånad över hur de som designar dräkter tror att man ser ut. Axelbanden är ju nästan en halvmeter långa och jag är rätt pryd som sagt och tycker om att visa för mycket i den regionen. Vill ju inte att dräkten ska ge sig ut på egna äventyr i cambréerna, hej o hå. Köpte en fin dräkt som jag ska korta axelbanden på. Det borde gå rätt smidigt.

Det blir middag hemma hos mamma ikväll. Ska bli jättegott att få äta hemlagad mat, har bara ätit frysta lunchlådor hela veckan och maten tappar ju så mycket smak när man fryser den.
Idag är det CSN-dag och det ska firas, enda dagen i månaden jag känner mig rik. Tänkte känna mig rik hela helgen och sen betala räkningarna på söndag kväll och bli fattig student igen.

Nu ska jag ut i solen och njuta!
Kram på er / F

Firar med glass

Fick precis redan på att jag klarat min tenta! Så nu firar jag med Ben and Jerry's-glass för det är jag värd. Ska bara skriva klart min rapport och maila en person som har hand om examensarbeten så kan jag känna mig betydligt lugnare inför helgen. Behöver verkligen vila ut mig, har varit på väg att försova mig två gånger den här veckan. Nästa vecka blir hektisk, mycket inlämningar och en presentation i skolan eftersom kursen avslutas då och sen min stora dag som ska firas!

Nu ska jag iväg på baletten, är sista gången för terminen så det känns lite tråkigt men samtidigt ska det bli skönt att få tid över till annat. Kroppen behöver ju dessutom vila lite mellan varven.
Dags att packa väskan och fixa håret innan jag åker.

Dansprinsessan är tillbaka!

Är äntligen hemma efter en riktigt underbar dansdag! Har kommit in i en sån period att jag bara älskar att dansa, synd att terminen snart är slut. Fattar inte varflr man inte kan ha längre terminer på dansskolorna. Det är ju ingen som vill sluta redan i april, bättre att fortsätta ett par veckor in i maj. Sedan kan man ha lite ledigt. Jag kommer säkert att gå någon sommarkurs men har inte bestämt mig vad och var det blir. Har ju sedan tidigare sagt att jag ska pausa med dansen över sommaren så det blir absolut inte mer än 2-3 lektioner i veckan. Det är ju inte gratis heller så jag tjänar ju rätt mycket på att ta ledigt. Över 100 kronor för en klass är ganska sjukt tycker jag. Funderar på att gå någon av dansforums intensivkurser men de kostar runt 1000 kr för en vecka, dessutom måste jag vara i bra form vilket innebär att jag måste lägga ännu mer pengar på lektioner. Det är lite svårt att motivera att lägga såpass mycket pengar på dans när man är student. Är nog bättre att spara till den vanliga terminen.

Skolan är helt sjukt stressig just nu, är dessutom rejält skoltrött vilket inte gör saken bättre. Har massa rapporter som ska skrivas och det börjar bli ont om tid. Har visserligen inte så mycket schemalagda moment på denna kursen så jag borde hinna om jag sätter fart. Ska bara motivera mig, måste bara hitta nåt som kan användas som morot. Hm kanske om jag pluggar riktigt duktigt de sista veckor kan jag få gå en intensivkurs. Kan det funka?

Sitter och kollar på Reflex på SVT Play, veckans avsnitt var en uppföljning av bla dokumentären "Dansaren" som följde baletteleven Katja Björner medan hon gick på kungliga balettskolan. Dansaren finns upplagd på youtube om ni vill se den. Tycker det är en jättebra och intressant dokumentär.

Nä nu ska jag ta tag i den förbaskade rapporten...(följande mantra går om och om igen runt i mitt huvud: Tänk på intesivkursen...
Godnatt / F


Sol hela dan

Lyckades bli magsjuk precis efter påsken, inte så himla lyckat. Har haft massa obligatoriska övningar i skolan så jag har fått tvinga mig att gå dit men har knappt kunnat äta någonting. Nu mår jag i alla fall bättre.

Gick på stan med M som är hemma från skåne, satt på condecos uteservering på avenyn och drack cappuccino i solen. Jag blir verkligen glad av detta vädret!  Hoppas på jättefint väder hela helgen utom de timmarna som jag ska vara i danssalen, känns verkligen inte riktigt bra att vara inomhus när det är soligt och varmt. Blir nog en och annan glass i helgen.

Just nu sitter jag och väntar på att min akvarellmålning ska torka. Målade en del när jag var liten men har inte haft tid med det de senaste åren. När jag tänker efter har jag nog inte ens hållit i en pensel på sex år. Det kändes verkligen ovant. Resultatet blev ju inte direkt ett mästerverk heller men det var kul att testa igen.

Ska inte bli en sen kväll idag för jag måste upp och plugga imorgon. Tragiskt men sant, har helt sjukt mycket att göra så ska jag hinna träna måste jag plugga på morgonen. Så det är nog dags att stänga av datorn nu.

Kram / F

Finns det inte godis får man hitta något annat...

Har övergett påskgodiset och sitter istället och trycker i mig vitlöksbaguette. Inte bra om man ska träna på kvällen, kommer lukta apa.
Har lyckats plugga en del men inte lika bra som L som var uppe och mailade vid sjutiden i morse...starkt jobbat. Själv gick jag upp vid 10 men det är ju lika bra att passa på att sova när man har chansen. Vem vet när man får sova nästa gång.
Har en rätt hysterisk vecka framför mig mycket plugg men också mycket roliga grejer som händer. Det blir två födelsedagskalas och sen fick jag precis höra att en kompis som flyttat från stan ska vara hemma över helgen så då blir det fika med henne också.
Ska äta på restaurang i kväll, vet inte var än, sitter och väntar på folket ska höra av sig. Hatar när folk inte kan planera i tid. Själv är jag en väldigt planerande och punktlig människa, i alla fall i den mån västtrafik tillåter =) Men är jag inte i tid har jag i alla fall vett nog att höra av mig. Någon är just nu ca 45 minuter från att få ett argt telefonsamtal från mig...

Nu borde jag nog fortsätta med pluggandet...
Kram

Sunshine all day long...

Jag älskar verkligen våren och vårsolen, har tagit två långa promenader. Hoppas det blir lika fint imorgon, då kanske man kan våga sig på frukost på balkongen (men det kräver nog en hel del extra kläder).
Har ätit rester från påskmiddagen idag så jag borde nog äta lite nyttigare imorgon. Grapefrukt till frukost kanske? Köpte hem massa frukt under första promenaden typ sharon, vindruvor och kiwi. Det blir nog en bra frukost. Har fyllt frysen med matlådor så jag behöver inte göra något storkok förrän nästa helg.
Imorgon är sista lovdagen så det gäller att jagg lyckas sova ut ordentligt. Har varit ovanligt morgonpigg de senaste dagarna. Har en hel del plugg som ska göras också. Himla trist att man ska behöva lägga lovet på sånt. Jaja, måste komma ihåg att det bara är 8 veckor kvar på terminen, sen är det sommarlov.
God natt!

Glad påsk!

Lyckades äta upp allt påskgodis jag fått av mamma till frukost. Nu har jag gott över till hembakat bröd, experimenterade lite och slängde i lite olika frön och det blev jättegott! Kanske borde lugna ner mig lite med ätandet om jag sa orka äta påskmiddag också.
Har slut på bakplåtspapper, himla typiskt mig att glömma bort att köpa det när vi var på maxi igår. Nu får jag köpa det på nåt dyrt ställe, eller så får jag helt enkelt låta bli att baka på ett tag men det blir svårt.
Det är himla praktiskt med såna här helger, man slipper laga mat själv. Har nog inte lagat mat på 3-4 dagar nu. Måste nog ända laga lite mat nån dag snart för jag behöver lunchlådor till skolan. Ständigt dessa matlådor och ingen inspiration, borde verkligen använda mig av alla kokböcker jag samlar på mig. Liksom tvinga mig till att prova nån ny rätt.

Var precis inne och kikade på dancechoice idag och blev sugen på att köpa nya dräkter, synd att det ska strula så mycket när man beställer därifrån. Tar ju minst 3 månader att få sina grejer, men fina är dem.
Dansbutiken har också en del snygga grejer men de är ju dubbelt så dyra. Men å andra sidan är man säker på att kläderna passar och man får dem direkt (åtminstone om man bor i götet och kan gå direkt till butiken). Dansbutiken måste ju vara en av stans sötaste butiker. Det är ju roligt bara att gå omkring och titta på alla söta små barndräkter och snygga latinskor. Man får ju ha-begär och önskar att man var liten igen, eller åtminstone hade nån att köpa små söta dräkter åt. Förstår inte att inte fler föräldrar jag går till dansbutiken och köper dräkter åt sina barn istället för att köpa nån gräslig hello kitty-ballerinaoutfit på H&M som mer liknar en maskeraddräkt.

Har inte dansat på flera dagar men det känns bara bra. Var på väg in i en rejäl svacka så det här uppehållet behövdes verkligen. Får använda sommaren för att tänka igenom hur jag verkligen vill ha det med dansen. Den här våren blev inte vad jag tänkt mig, har pendlat mellan att älska dansen och att hellre vilja sitta hemma och se på tv eller göra något annat. Att stanna hemma ger mig dock dåligt samvete eftersom jag lagt ner rätt mycket pengar på dansen. Har en känsla att det hela handlar om en viss person som jag egentligen inte borde umgås med. Det förnuftiga är väl att pausa med dansen och inte umgås med den här tjejen och se vad som händer men jag är sällan förnuftiga, tyvärr. Försöker också undvika konflikter så länge det är möjligt och misstänker att en sådan drastisk sak kommer att leda till en och annan konflikt eller åtminstone en ordentlig diskussion.

Nä, nu ska jag fixa i ordning mig inför middagen. Tänkte promenera dit vilket gör att jag har ett liten skoproblem. Hur snyggt är det egentligen med klänning och sneakers, med å andra sidan tar jag ju av mig dem när jag kommer fram. Eller så får jag tejpa fötterna och promenera i ballerinor. Hmm tål att tänka på.

Glad påsk!

Desperate housewife?

Fick ett ryck och bestämde mig för att lägenheten behövde städas. Har hunnit med både köket och badrummet än så länge, allt till tonerna av Mozarts violinkonserter...och med rengöringssprayen i högsta hugg. Har nog fått utlopp för mina Bree van der Kamp-tendenser för lång tid framöver men fint blev det.

Åkte in till stan en sväng och shoppade. Det blev en svart-vit knälång kjol, en aprikos/rosa kofta och en blå scarvs, allt från H&M så det hela får klassas som en studentvänlig shoppingrunda.
Sedan köpte jag och L med oss sushi och promenerade ner till operan och satt där och solade en stund. Var lite i blåsigaste laget men det var skönt att få lite sol efter alla dagar med föreläsningar. Köpte tulpaner på hemvägen, gula och lila, så nu är det vårfint i köket.


Lov!

Nu har jag äntligen fått påsklov, om man nu ska kalla det lov. Det är i alla fall en extra lång helg. Har inte så mycket att plugga på heller, behöver bara läsa in några labbar som jag ska ha nästa vecka.
Orkar inte göra middag ikväll, det blir skinksmörgås istället. Inte bra att träna på om man säger så men hinner inte laga mat om jag ska springa förbi biblioteket på ditvägen. Har nog sparat många tusenlappar på att låna böcker och filmer på biblan. Ska låna Mia- sanningen om gömda idag tänkte jag.
Smart som jag är har jag bokat tvätttid imorgon kl. 8. Lite korkat, borde sova ut när jag får chansen men jag måste verkligen tvätta, har knappt något att sätta på mig.

Bullmiss

Har precis bakat vanligbullar, använde ett recept från "Sju sorters kakor", är verkligen kär i den boken, finns hur många underbara recepts som helst. Underbara är inget man kan säga om bullarna. De blev väldigt smaklösa, men det kanske blir bättre med kaffe till. Vågar inte dricka kaffe så här sent för då studsar jag omkring som en duracellkanin halva natten... Nä, ska jag baka vaniljbullar igen blir det nog rejält med kardemumma i degen. Eller socker på toppen kanske är också blir ett lyft?


Detta är ingen blomsterblogg!

Det här är en fuchsia, en fräck liten färgglad blomma. Tycker egentligen bättre om tulpaner men fuchsian var lite fräckare. Tulpaner är annars världens snyggaste inredningsdetalj. Synd att de inte håller så länge, blir ju så himla dyrt om man ska köpa nya hela tiden. Är nog världsmästare på att ha ihjäl blommor. Farmor gav för länge sedan upp att köpa krukväxter till mig, det blir snittblommor istället. Har lite dåligt samvete för den kaktusliknande växten som jag fick i inflyttningspresent med orden "den här tar du inte dö på så lätt..." Den har nu förpassats till platsen bakom gardinen och endast några ensamma små gröna blad återstår... Är däremot riktigt stolt över min mors kommentar angående min Sankt Paulia: "jag tror aldrig jag har sett en så välmående Sankt Paulia" Alltså bör jag hädanefter satsa stort på Sankt Paulior, de finns ju i flera snygga färger. Eller så ska jag helt enkelt hålla mig till tulpaner!
Hade egentligen inte tänkt blogga om blommor men håll tillgodo med denna lilla utläggning.

RSS 2.0