Hål, hål, hål överallt...

Dö, dö, dö tvättmaskinsjävel. Livet är inte rättvist just nu. Var nere i tvättstugan och skulle plocka ur min tvätt ur maskinen för några timmar sen. Vad tror nu jag upptäcker då? Stora hål i flera av mina kläder och en tröja sitter fast i maskinen på två ställen. Imorgon kommer husvärden att få ett väldigt argt samtal... Kläder för nästan 1000 kr blev förstörde och alla kläderna var relativt nya. Hade ju tur på så sätt att det inte var några dyra kläder som gick sönder men ändå. Som student har man ju inte direkt råd att köpa nytt hela tiden.
Nu ska jag gå och lägga mig så jag kommer ur sängen imorgon.
God natt!

Tuesday 090728

Blev både skjutsad och hämtad från jobbet idag, vilket lyx! Kändes verkligen som om tiden stod stilla idag på jobbet.
Nu blir det middag hemma hos mor. Jag har bakat en limepaj som vi ska äta till efterätt, eller jag bakade den för längesen och sen har resterna blivit liggande i frysen. Kände att det var läge att äta upp den, tror inte den klarade det lilla missödet min frys var med om förra veckan. Lika bra att äta ur frysen och frosta av. Hmm måste nog bjuda hem lite folk som får hjälpa mig att äta upp all glass, annars kommer jag rulla fram.
Ikväll blir det So you think you can dance. Saknar dansen nu när jag har tagit ledigt några veckor. Funderar på att ta en klass imorgon, det skulle vara roligt. Har bestämt att jag inte ska dansa förrän jag verkligen vill det. Ska man betala 140 kr för en klass får man verkligen vilja det...och känna att man orkar med det oxå för den delen.

Kram kram

Monday 090727

Var på tjörn hela helgen och kom hem jättesent igår kväll. Blev till att köpa färdigmat att ta med till jobbet men det var väl lika bra för jag är så himla trött på att laga mat. Nu kokar jag pasta till den gamla halloumi-pastasåsen som jag gjorde förra veckan.
Tog inte med mig datorn till tjörn så jag har känt mig lite avskärmad från omvärlden denna helgen. Är ju egentligen rätt lustigt för kanske 12 år sedan klarade jag mig bra utan vare sig internet eller mobiltelefon.
Fick lön i fredags så jag känner mig lite rik för tillfället, till och med efter att jag betalat räkningarna. Ska försöka att inte shoppa upp lönen utan vänta någon månad för att se hur mycket jag egentligen har att röra mig med.

Är fruktansvärt trött på mitt jobb, det enda positiva är arbetskamraterna (de yngre). Har 9 dagar kvar att jobba och jag kämpar för att hålla ut. Behöver verkligen sova ut och få tid att fixa lite saker som jag behöver få gjort. Tex förbereda exjobbet och sy klart min klänning.

Det blev allsång med L efter jobbet idag. Det var en rätt blöt historia. Och skrikig, jäkla Johan Palm-fans. Och L hade valt platser mitt i fjortissmeten... Köpte en polkanapp för att smälta in bättre.

Kram och god natt!

You shall not steal...

Äntligen slut på denna veckan, höll på att somna de sista timmarna på jobbet. Och det blev inte bättre av att någon j*vel snodde min mjölk så jag inte kunde dricka kaffe på fikarasten. Jädra snikna analfabet, jag hade till och med skrivit mitt namn på mjölkpaketet, man kan ju fråga om man får ta annars låter man bli och dricker den äckliga kaffemaskins-cappucinon (vilket jag egentligen inte unnar min västa fiende, eller jo det gör jag nog). Blir så himla arg på folk som beter sig hur som helst, ouppfostrade skitkärringar.
Nu blev det mycket fula ord från mig. Får väl hoppas för tjuvens skull att jag inte kommer på henne (är rätt säker på att det är en hon för 90 % av personalen är kvinnor och jag hade rast samtidigt som de flesta killarna...) för jag är inte snäll när jag blir arg...

Nu blir det kvällsmat och tidig kväll, lika bra det. Jag behöver sova ut.
God natt!


Kaos, flams och snö

Denna dagen har varit en enda röra. Massa kaos/flams på jobbet vilket resulterade i mycket skratt men lite gjort, men att skratta är ju aldrig fel. Har ägnat timmar åt att lösa en tjejs datingproblem.
Igår kväll kunde jag inte stänga min balkong dörr och det ösregnade ute så jag stängde den så gott jag kunde och tänkte att det fixar jag väl på morgonen. Men inte heller på morgonen fick jag stängt den (det regnade fortfarande...) Det blev till att ringa lilla mor som fick komma upp och dra igen dörren, vet inte hur hon lyckades men nu är den i alla fall stängd. Har inte vågat öppna den eftersom jag är rädd att jag inte kommer kunna stänga den igen. Och förresten så regnar det fortfarande så det är ingen vits med att öppna den.
När jag kom hem visade det sig att frysen flippa ur på nåt sätt. All mat var fortfarande fryst men på översta hyllan  hade jag ett större fall av winter wonderland. Har alldeles för mycket mat i frysen för att kunna frosta av nu så jag gjorde snöbollar och slängde i slasken. Borde nog frosta av snart, kan ju bjuda kollegorna på muffins i morgon så blir jag av med dem snabbare (muffinsen alltdå, inte kollegorna).

Försökte göra lite situps och upptäckte att jag slappat av rejält. Körde plankan och skakade som jag vet inte vad de första 30 sekunderna (brukar hålla en minut). Måste träna mer sånt så jag inte dör när jazzen kör igång i höst.
Nu blir det streching och sen ska jag lägga mig och sova.
God natt på er!

Tröttis

Hade kort dag på jobbet idag. Gick hem och åt sushi till middag och tryckte i mig en hel påse bilar. Efteråt hamnade jag i soffan framför tv:n och här ligger jag kvar.
Väntar på F som ska komma hit på fika så jag får snart börja städa upp lite.
Himla tur att jag hade halvdag idag, hade aldrig orkad med mig själv annars.
Nu ska jag plocka fram bullar och muffins ur frysen o sen blir det tjejsnack hela kvällen!

Kram

Tisdagen avklarad

Tittar på So you think you can dance. Får mig att sakna dansen men det är lika bra att jag tar en paus.
Mor var här och drack te och vi skulle titta på Midsommer murders men vi pratade bort halva programmet.

Nu har jag bara 13 dagar kvar att jobba och 3 av dem är korta dagar så det är bara 10 jobbiga dagar kvar.

Åkte in till stan och fikade på franska caféet med L efter jobbet. Älskar deras moussebakelser, vi köpte en hallon och en choklad och delade på dem.

Min kalender börjar fyllas upp med lite aktiviteter för augusti. Det känns bra, blir stressad av att inte ha saker inplanerade. Det är så ovant för mig att ha en massa ledig tid men det är nog bra egentligen, behöver lära mig att slappna av.

God natt!

Friday, friday, friday

Äntligen fredag! Det var en riktigt seg dag på jobbet idag. Det var söta J:s sista dag på jobbet idag så hon bjöd på jättegod kladdkaka. Synd att hon slutar men samtidigt förstår jag henner, kommer sakna henne.
Har bara tre veckor kvar att jobba så jag ska kämpa på ett tag till.
Cyklade till jobbet idag (man blir så illa tvungen när man vaknar 50 minuter innan man ska börja jobba) och det var skönt att få lite motion nu när jag inte har dansen.

Kände att jag behövde vara ensam ett tag, så jag sitter hemma och ser på tv ikväll. Funderar på om jag ska göra en smoothie eller om jag ska dricka kaffe. Ska kanske testa lattevispen som jag köpte för ett år sedan och aldrig har använt.
Ska titta på ridtävlingarna från Falsterbo nu och uppleva lite tonårsnostalgi.

Hoppas på fint badväder i helgen men vågar inte tro på det riktigt.
Kram

Fuchsia beklagar sig

Nu sitter jag och tittar på So you think you can dance. Har inte skaffat mig något favoritpar än men det lutar åt Randi och Evan. Broadwayjazz är ju min favoritstil så Evan ligger nära till hands som favorit.

Har bestämt mig för att lägga mig tidigt för jag har knappt kommit ur sängen de senaste mornarna och har fått slänga i mig frukost. Herrugud har verkligen dålig karaktär när det kommer till sånt.
Blir grapefrukt till kvällsmat, har hetsätit ett halvt paket kakor så jag måste kompensera med någonting nyttigt.

Hade mor här på fika, alltid trevligt att få beklaga sig över sitt lilla skitjobb. Ska inte säga skitjobb egentligen, det är ett viktigt jobb men det är sjukt dåligt betalt och man blir behandlad som skit av vissa personer så det är inte direkt roligt att gå dit på morgonen. Tur att vissa kollegor är trevliga, det är de som gör att man orkar med.

Hade en löprunda inplanerad med L men vi fick ställa in pga skitvädret och min förkylning. Synd, behövde verkligen träna.

Kram och god natt på er!

Salsaprinsessa

Var på Liseberg och dansade salsa med min härliga vän L, fanns tyvärr inte tillräckligt med killar så vi fick dansa med varandra. Det kanske var tur det för vi velade runt ganska bra ett tag. Jag har dansat singel-salsa (salsa style, salsa shines, latin jazz...eller vad man nu vill kalla det) så jag har koll på grundstegen men när det kommer med en partner i bilden så blir det problem...behöver jag säga att jag är rätt dominant och vill helst föra själv.
Kanske ska bli ett av höstens dansprojekt, lära mig att bete mig normalt när jag dansar med en partner...

Har brutit kontakten med en av mina vänner (har skrivit om den problematiken tidigare), eller hon har brutit med mig man kan se det på två sätt. Känns i alla fall som om det var det rätta, jag är inte intresserad av att ta upp kontakten igen. Vet inte hur känner men det är nog bäst att det blev så här även om det skedde på ett tråkigt sätt.

Nu sitter jag och funderar på om man ska våga åka in till Liseberg trots att vädret ser lite osäkert ut. Känner verkligen inte för att titta på allsång i regnväder. Alternativet är att träna ikväll. Ska ringa E och höra vad hon tycker.

Kram


Slapp, slappare, Fuchsia

Himla synd att det är sånt här skitväder när jag är ledig, hade viljat komma ut och promenera. Hoppas på bättre väder imon. Idag har det bara blivit en kort promenad till apoteket och sen till mataffären. Hittade en minirosbuske att ha fönstret, mitt vardagsrum behöver verkligen lite färg. Sedan kom pappa hit och fikade en stund.

Det blir hemmakväll ikväll, men jag behöver ta det lugnt. Sov nästan tio timmar i natt så jag har en del att ta igen. Behöver fixa lite hemma och sen ska jag påbörja mitt sy-projekt, det ska bli en klänning.

Hittade detta receptet på melon smoothie på veckorevyns hemsida, låter riktigt mumsigt. Lite jobbigt att släpa hem alla melonerna bara.

0,5 dl tärnad vattenmelon
0,5 dl tärnad galiamelon
0,5 dl tärnad cantaloupmelon
2 dl naturell yoghurt
1 msk flytande honung

Sitter och halvtittar på Star Wars- rymdimperiet slår tillbaka, gillar Yoda. "Do or do not, there is no try" är ett citat man borde leva mer efter.
Nu blir det middag hemma hos mamma.

Hästnostalgi

Nu sitter jag framför datorn och dricker kaffe och lyssnar på Sommar med Malin Baryard. Jag red en hel del när jag var yngre och på senare tid har jag börjat sakna det. När jag började plugga på universitetet fick jag välja mellan dansen och ridningen och valde dansen eftersom jag tänkte att ridningen var något man kunde hålla på med även när man blev äldre medan kroppen nog inte håller för att dansa när man kommer upp i 30-årsåldern.
Det börjar kännas som det är lite läge att ta upp ridningen igen men samtidigt är jag inte riktigt redo att ge upp dansen. Det är ju inte möjligt för mig att betala för båda dans och ridning tyvärr.
Sen ska man ju hitta en tid som passar med exjobbet, finns tyvärr inte alltför många passande grupper. Det är jättedumt att jag inte bestämt arbetstider med min handledare vi har bara sagt heltid men jag vet inte om jag kan flexa.

Nu ska jag gå och lägga mig. Har kort dag på jobbet imorgon sen blir det shopping på stan med L.
God natt!

Balkongbloggar

Sitter på balkongen och bloggar. Är en av de få timmar under dygnen när det faktiskt går att sitta ute på balkongen, sedan blir det alldeles för varmt. Vaknade tidigt, antagligen på grund av värmen så jag har redan ätit frukost. Hade gärna åkt och badat idag men hittar inget sällskap, känner inte för att åka ut nånstans ensam.

Igår kväll var jag ute med L och M och fikade på café Vallgatan. Hade jättetrevligt och vi gjorde upp lite sommarplaner, konserter och annat roligt. M försökte rekrytera mig till en kör men det lår hon ångra om hon lyckas med...sång är inte min starka sida direkt.

Har handlat hem en himla massa god frukt för att hindra mig från att sätta i mig massa annat mer onyttigt. Min gyllene regel lyder som följande: "Ingen träning-Inget godis" så nu får det bli slut på frossandet eftersom jag tränar minimalt. Glass får jag äta när det är varmt,annars skulle man vara väldigt elak mot sig själv tycker jag.
Räknar inte cykling och promenader som träning, det är vardagsmotion som visserligen är väldigt viktig men inte gör så att man kommer i form. Vardagsmotion är något som förhindrar att det sker en total katastrof på hälsofronten under sommaren... (Usch vilken träningsfanatiker jag låter som).

Tror det blir cykeltur hem till mormor och morfar idag, de brukar ha det svalt inomhus. Morfar har en stor talang när det kommer till att placera ut fläktar!

Kram på er!

Ständigt denna värme...

Ännu en dag med trasig ac på jobbet. Idag var det 26-27 grader inomhus, och där går man i sina jobbkläder och svettas och blir helt matt. Fattar inte hur de kan låta oss jobba i detta klimatet, risken för misstag ökar rejält och man vill ju inte dra på sig en lex Maria-anmälan.

Träffade L efter jobbet och tog en promenad i slottskogen, köpte glass på Baronen i Linné, de har kulglass från Sia glass. Jättemumsigt!

Det blir färdigmat till lunch imorgon med, orkar verkligen inte laga mat.

God natt på er!


Har gått in i värmedvala

Hade storartade planer för kväll. Skulle tränat, tvättat och handlat (ja allt detta på samma kväll). Det hela slutar med att jag höll på att somna i soffan, vet inte vad vädret gör med mig. Det är i alla fall inte meningen att man ska jobba inomhus utan fungerande luftkonditionering det är ett som är säkert.
Tog cykeln till jobbet idag, det kändes bra. Var till och med snabbare än bussen och jag är verkligen inte känd för att cykla fort.
Nu blir det glass, hallon och chokladsås till kvällsmat. Kanske inte ska säga att jag åt mackor till middag...men har verkligen ingen matlust när det är så här varmt.
Just nu går fläkten för fullt i sovrummet s att det ska bli lite svalare. Har bytt ut mitt underbara täcke mot ett tunnare så nu hoppas jag att jag kan sova i natt.

RSS 2.0