Danstjafs

Segast dagen på länge på jobbet, värmen gör mig helt knäpp och ofokuserad. Måste nog gå och träna imorgon trots att jag inte orkar/känner mig omotiverad. Det har alltid varit viktigt för mig att träningen ska vara rolig, jag vill inte tvinga mig att gå dit för då blir det inga/dåliga resultat. På grund av en konflikt jag har med en annan tjej känns det ännu jobbigare. Ibland känns det som om livet skulle vara betydligt enklare om jag skulle träna på tex. friskis istället för att dansa, mindre uppbokad, ingen konkurrens, inga löjliga konflikter och annat skitsnack. Förstår inte att det ska vara så mycket konflikter och skitsnack i dansvärlden, åtminstone inte på fritidskurser. Mer än hälften av folket är bara där för att de gillar att dansa inte för att de vill bli proffsdansare. Det är några få som förstör för alla andra. Till viss del gillar jag den tävlinginriktigade delen men ibland skulle det vara skönt att bara få träna för sin egen skull.

My lifesaver!

En riktig lifesaver är min nya fläkt, den får det åtminstone att kännas som att det finns luft i lägenheten. Har inte kunnat öppna balkongdörren förrän för några minuter sen pga värmen. Helt sjukt, men det är nästan som om jag önskar att det ska bli kallare.
Slutade tidigt idag så det blev en sväng på stan, antagligen den sista sä länge det inne blir kallare.

Pappa kom hit med nya tv:n idag så nu ska jag titta på det sista av Mary Poppins. Blev så jobbigt att titta på den lilla bilden i datorn att jag somnade ifrån det hela.

Ska koka lite pasta till lunchen imorgon, ska göra tomat och mozzarellasallad, orkar inte äts varm mat, ännu mindre laga något som kräver att man använder spisen eller ugnen någon längre tid. Har ätit pastasallad hela helgen och idag blev det tonfiskröra. Jaja, allt är ju bättre än att gå till pizzerian och köpa mat.

Röda små äckel

Idag blev det stranden på förmiddagen, var fullt med rödmaneter så det blev ett snabbt dopp, tror till och med jag brände mig för det kliade lite på vaden efteråt. Jäkla maneter vad gör dom för nytta egentligen? Tydligen är dom goda att äta för det var en hund som käkade upp en (en blå som tur var). Stackars manet den måste blivit chockad, den har väl inga naturliga fiender egentligen.
Sen åkte jag hem för att fixa lite i lägenheten. Såg verkligen illa ut, ostädat och rörigt. Har rensat ut lite kläder, det känns bättre att shoppa nytt då.

Ska börja göra lite research inför exjobbet nästa vecka. Tänkte starta med att läsa igenom relevanta föreläsningsantecknngar och kurslitteratur. Sen ska jag ta itu med artiklarna. Åh vad svårt det är att motivera sig att plugga under sommaren.

Ska på namnsdagskalas ikväll ska ha på mig en gul klänning med blommor som jag köpte för flera år sedan men aldrig har använt. Måste köpa bröd på vägen, är helt tomt i frysen och jag orkar verkligen inte baka i den gär värmen.

Ut och njut av solen nu!

Klantfia

Har varit ute på trevlig promenad med E och ätit oförskämt mycket glass...men det var vi värda tycker jag!

Har annars haft en riktig klant-dag idag.
Klant nr 1: Jag hällde ut ett helt rör c-vitamin, tror jag fick upp allt med det märker jag väl. Nästa gång jag spiller skurar golvet börjar det väl bubbla och fräsa.
Klant nr 2: Tänkte jag skulle använda rakgel när jagt rakade benen istället för att bara raka i duchsen. Resultat: sköt en stråle rakgel tvärs över badrummet. Hoppas verkligen att jag lyckades torka upp allt annars halkar jag väl vilket skulle kunna bli dagens klant nr 3...

Har kommit fram till att jag kan unna mig lite shopping. Har ju trots allt fått lön. Behöver köpa en mindre kladdig solkräm till ansiktet. Vill helst inte känna att jag går omkring med ett halvt smörpaket utkletat i ansiktet. Har lite behov av nya toppar också men det får absolut inte bli någon impuls-shopping. Å andra sidan planerar jag för noga vad jag ska köpa brukar det resultera i att jag inte hittar någonting alls.

Mary Poppins och nybakat

Lång, jobbig, seg dag på jobbet. Oj så positiv man kan vara... Men nu är det äntligen helg!
Åkte in till stan efter jobbet och fikade med en gammal arbetskamrat, mycket trevligt. Nu sitter jag hemma och har precis tagit ut björnbärsgrottor ur ugnen (hade ingen hallonsylt så det fick bli björnbärssylt istället). Tänkte titta på Mary Poppins i min lilla dator (lär behöva förstoringsglas...) Såg Mary Poppings när den gick på operan och den var så himla söt att jag bara måste kolla upp orginalet med Julie Andrews.
 Trevlig kväll!

Första badet!

Hade halvdag på jobbet idag så jag passade på att åka ut till havet på morgonen och sola. Hann med ett bad också men det var lite i kallaste laget, blev ungefär 5 simtag ut och 5 tillbaka och en väldigt ismidig uppstigning ur vattnet. Den som placerade badstegen där tänkte inte sig för två gånger kan jag säga. Var på stranden två timmar men det blev nog ganska lagom, vill inte bränna mig det första jag gör. Hade dränkt mig i solskyddsfaktor 20 innan och tror faktiskt att det hjälpte, återstår att se om det blir nån färg. Har som sagt i princip inget pigment alls så jag brukar bli lite beige i augusti om jag har tur (smutsbrun brukar min bror kalla färgen för...)

Var helt slut när jag kom hem från jobbet, hade tänkt dansa men kom fram till att det nog var dumt eftersom jag var så trött. Åkte till långedrag med mor och åt glass i stället.
Blir mycket glassätande den här tiden. Har en "glassdejt" på lördag, ska gå till triumfglass vid klippan, de har stans största portioner och massor av olika smaker. Rekommenderar alla ett besök där.

Lyssnar på en inspelning på youtube av prokofievs violin konsert nr 1 spelad av Hilary Hahn. Är rätt förtjust i Prokofievs musik, den är ganska modern och dissonant men enda rätt enkel att lyssna på till skillnad från andra senare kompositörer. Har väldigt svårt för att lyssna på Stravinsky till exempel. Kom att tänka på att det kanske är dags att ta fram fiolen igen. Skadade handleden efter senaste konserten och sedan dess har jag tagit en rätt välbehövlig paus i spelandet. Kanske borde göra det till ett sommarprojekt att försöka öva 20 minuter varje dag efter jobbet.

Dans

Åkte till dansskolan efter jobbet, tränade jazz och balett. Det var jätteroligt och inte lika fullt med folk som det brukar vara. Antar att folk åker bort eller tar ledigt från dansen. Det ska jag också göra om några veckor, det blir lika bra så, mitt kort går ut och jag behöver vila och göra annat än dansa i sommar.

Imorgon tar jag cykeln till jobbet, mycket smidigare än bussen. Ska bara leta fram pumpen innan jag går och lägger mig.

Tittar på dansdokumentär på youtube nu, "Un an au Bolshoi", som handlar om bolshoi-skolan. Man får bland annat se Natalia Osipova som elev när hon är runt 16 år gammal. Den är riktigt bra. Den är dubbad på franska och jag tror det finns en tysk version också. Har inte hittat en engelsk version men jag pratar hyffsat bra franska så jag förstår.

God natt!



Midsommar!

Härligt med Gbg-väder även på midsommar! Fick hänga tillbaka den lilla sommarklänningen i garderoben. Blir nog svarta strumpbyxor, klänning/tunika och skinnjacka i istället. Lite mer rockchic och tyvärr mindre sommar men kommer nog frysa om jag tar på mig något annat.
Det blir middag hos en vän och hennes familj, lite lagom lugn midsommar. Är jättetrött efter jobbet, lyckades till och med försova mig igår vilket var lite pinsamt. Borde inte suttit uppe och kollat på sex and the city-repriser till halv 2 igår. Men det var de sista avsnitten och jag älskar verkligen paris-delen. Det är Carries fel att jag har en romantiserad bild av Paris. Jag vill också bo på hotell och ha utsikt över Eiffeltornet. Har en dröm om att bo ett halvår i Paris, vet inte hur jag ska förverkliga den men på något sätt ska det gå. Jag lär ju inte kunna jobba där eftersom min franska inte är tillräckligt bra och Aupair är jag nog för gammal för att jobba som, men man vet aldrig. Om ett år tar jag examen och hittar jag inget jobb direkt så kan det ju vara en möjlighet. Annars kan man ju ta tjänstledigt ett par månader och åka ner till frankrike och plugga franska. Möjligheter finns nog bara man är flexibel.

Ha en jättetrevlig midsommar allihopa! 

Trött Fuchsia utan TV

Har haft en galet intensiv vecka. Har jobbat till fem och sedan stressat hem för att dansa. Har slarvat jättemycket med maten vilket inte alls är bra. Har bestämt mig för att jag ska äta ordentligt i sommar så jag inte börjar pendla i vikt igen. Är en riktig småätare, älskar att äta kakor, godis och frukt mellan måltiderna, det kan jag inte göra när jag jobbar och därför går jag ner i vikt.

Min kära TV bestämde sig helt plötsligt för att dö...kortslutning på nån vänster enligt en mer teknikbegåvad släkting. Har verkligen inte råd att köpa ny tv nu. I samma stund som jag insåg att tv:n var sönder såg jag min tilltänkta rosa Ipod flyga sin kos tillsammans med det förnyade träningskortet, en riktigt poetisk syn vill jag lova.
Avsaknaden av tv har i alla fall gjort att jag INTE tittar So you think you can dance nu. Min mor spelar inte det åt mig och sen får jag gå hem till henne och titta på det.
Känner mig faktiskt lite avskärmad från verkligheten när jag inte har tv, och jag som knappt följer några program alls.

Nä nu ska jag gå och lägga mig så jag kommer upp imorgon och förslagsvis äter frukosten i köket och inte på spårvagnen. Det brukar bli trevligare på det sättet =)

God natt!

Te, bröd och balettvideor

Ytterligare en solig dag, känner mig så glad av detta vädret. Uppe tidigt och promenerade med C i slottskogen, var nästan lite folktomt där. Såg ett gulligt gotlandsrussföl! Är fortfarande lite lätt överförtjust i hästar trots att det var över fyra år sedan jag slutade rida.
Sedan bar det av till födelsedagskalas till moster och lite lek med småkusinerna.

Har en kort arbetsdag imorgon som tur är...sov 11 timmar mellan fredag och lördag efter bara en arbetsdag, hur ska det gå efter denna veckan? Måste skaffa mig bättre sömnvanor.
Har ett möte därefter sen är jag ledig hela eftermiddagen. Ska dansa en eller två klasser hade jag tänkt mig om jag inte blir förkyld.

Nu blir det te och nybakat bröd (mammas bröd, fast det är jag som bakar det). Fick ett tips om att Svenska balettskolan lägger ut videor från deras summer intensive på Göteborgsoperan på youtube, måste kollas upp genast!

Sol i sinne, brun inne...

Efter gårdagens skitväder blev helt chockad när jag vaknade imorse och solen sken. Har varit ute på promenad och sen en glass nere vid älven. Hoppas det blir varmt snart så man kan fika ute vid havet utan att frysa rumpan av sig. Min kropp behöver solljuset på helgerna, hinner inte spendera speciellt mycket tid i solen på vardagarna när jag jobbar.

Efter bara 1 dag på jobbet har min kropp redan börjat reagera på inomhusmiljön, luften är extremt torr så slemhinnorna blir torra vilket innebär att jag får röda ögon och blir torr i halsen. Har lite lätta allergi/förkylningssymtom. Har varit på apoteket och köpt ögondroppar och halstabletter. Testade en ny C-vitamin brustablett som smakar hallon och tranbär, ganska god. Kan ju hoppas att jag inte blir förkyld om det är det jag på väg att bli.

Sitter och tittar på repriser av the City på mtv, kan inte låta bli att undra hur mycket som är uppgjort på förhand. Ah man vill ju bara säga till den där Amy att dumpa svinet till pojkvän, hur kan man vara så godtrogen?

 

Princess sleepy

Första dagen på jobbet idag, kom in i rutinerna snabbt men gud vad jobbigt det var att komma ur sängen imorse. Måste orka med det 8 veckor till. Tanken är att jag ska cykla men då får vädret bli bättre först.

Sitter hemma och tittar på Center Stage, är ungefär allt jag orkar med, måste verkligen sova ut i helgen. Hoppas på bättre väder så jag kan gå ut och promenera eller nåt. Benen är helt stumma efter jobbet, stå upp länge i dåliga skor är inte bra.
Nu blir det te, sen går jag och lägger mig.

God natt!

Moln på himlen både ute och inne...

Är så trött på alla motgångar, kan inte ta fler. Är inte bra för självkänslan och jag tror det börjar synas. Igår höll jag nästan på att börja gråta utan anledning och sånt gör jag aldrig. Allting brukar ju ordna sig i slutändan men just ju känns det väldigt hopplöst.

Det positiva är att nu är alla mina kurser godkända har 240hp och jag är hyffsat nöjd med resultatet. Har inte toppbetyg i det mesta som på gymnasiet men det är ju inte lika viktigt längre. Det handlar ju mer om personlighet när man söker jobb.

Gårdagens shoppingrunda resulterade i bland annat en svart skinnjacka (som jag har letat efter jättelänge) och ett regnställ (så jag slipper svära över att min sommar-garderob inte är anpassad till Gbg-vädret) plus en väldigt massa impulsköp. Ullared är ett farligt ställe.
Blev middag på Burger King igår, hör inte till det normala att jag äter sånt men någon gång kan man ju tillåta sig det.

Tänkte gå ut och promenera nu men vädret ser inte ut att tillåta det hela om jag inte tar på mig regnstället...

Cookie monster...

Har havrekakor i ungnen...mmm kommer bli gott när jag kommer hem från dansen. Havrekakor och Desperate housewives...längtar redan.

Ska på intervju på torsdag, hoppas verkligen jag får detta projektet så jag kan lugna ner mig. Min lilla ledighet har inte varit vad jag tänkt mig, all denna stress, är värre än inför en tenta.

Lyssnar på Dirty dancing 2-soundtracket, älskar latinmusik. Brukade dansa latin när jag var yngre, saknar det men vill inte börja utan partner, det slutar bara med att jag får göra killstegen och det är inte det jag vill lära mig.

Frysen börjar fyllas upp i alla fall: 5 portioner köttfärssås är en bra början. Bröd blir nästa projekt...tänkte baka grahamsfrallor och något ljusare bröd, bananbröd kanske?

Trevlig kväll!

Tvättar

Har varit uppe länge och tvättat idag. Nu väntar jag på att det ska torka. Var riktigt segt att gå upp i morse, fattar inte hur jag ska orka med att gå upp kl 6 på fredag.
Ska strax iväg och storhandla. Sen blir det storkok av köttfärssås. Ska fylla frysen så jag slipper laga mat när jag jobba.
Väntar på att någon ska svara på mina mail om exjobb. Mår dåligt av denna stress.

TV-kväll

Nu är jag hemma efter en rolig jazzlektion. Misstänker dock att jag kommer ha blåmärken över hela kroppen imorgon. Verkar ha slagit i armen i något, minns inte att det hände men kan skönja ett begynnande blåmärke.
Åt upp resten av kladdkakan från i helgen.
Tittar på project runway finalen. Tror jag hejar på Leanne, hon verkar ha gjort snyggast kläder men har inte sett så mycket än. Gillar Kenleys kläder också men tycker  inte hon verkar vara en trevlig person så jag hejar på leanne istället.

Sitter och rensar ut gamla papper från olika kurser. Svårt att veta vad som ska slängas och vad som ska sparas, speciellt innan jag vet vad mitt projekt ska handla om. Skulle vilja sälja en del av mina kursböcker också. Det finns liksom några tusenlappar i bokhyllan som jag skulle kunna stoppas i andra hål.

Ska lägga mig i tid ikväll, och jag menar det verkligen. Typiskt att Breaking Dawn plötsligt blev så spännande.

God natt!

Mozart-mania

Jag har blivit helt förälskad i Mozarts requiem efter att jag såg dansföreställningen Requiem på operan i höstas. Önskar att min orkester skulle kunna framföra denna tillsammans med en kör.

Här hittade jag ett klipp på den vackra Lacrimosa-satsen.






Glöm inte att boka biljetter till Mozart Requiem på Göteborgsoperan i höst, den har nypremiär 12:e december. Jag kommer absolut gå och se den igen!

Nu bär det av till jazzen!

Hopplöst

Ibland känns allt helt hopplöst. Fick precis reda på att jag inte får göra min exjobb om det ämnet jag vill eftersom gruppen vill ha någon som vill ha en forskningskarriär. Hur ska man veta det när man aldrig testat på att forska?
Nu har jag sökt ett annat men det är djurförsök involverat och det vill jag helst inte göra. Delvis pga en svag allergi mot päskdjur och delvis pga etiska aspekter.
Hoppas verkligen på detta för när jag väl börjar jobba kommer jag inte ha mycket tid till att söka olika projekt.

Nu ska jag ut och ta en promenad.
Kram

Söndagmorgon...

Vaknade i morse och trodde det var lördag, gud vad jag blev besviken. Är ju i alla fall ledig i ett par dagar till innan jag börjar jobba. Men har kommit fram till att det är så himla mycket som ska hinnas med innan jag börjar jobba. Jobbar man 8-17 hinner man inte göra något vettigt på  kvällen. Jag brukar prioritera träning.

Ska ta en promenad nu och hälsa på mormor och morfar. Brukar vara riktigt mysigt.

Är rejält irriterad på min skolmail, den beter sig riktigt skumt. Tar typ en kvart att skicka iväg ett mail...och då skickar den gärna 2 mail...folk lär ju tro att jag är knäpp.

Ut i molnigheten...

New moon-trailer

Upptäckte precis att trailen för New Moon-filmen släppts. Längtar redan till november!


Sommarlov!

Har varit i slottskogen i förmiddags och haft picnic och lyssnat på Symfonikerna. Blev helt underbart soligt väder trots att det var jättemulet och regnet hängde i luften på morgonen.

Sista veckan i skolan på länge är avklarad. I höst blir det uppsats och till våren blir det praktik. Jag kommer inte träffa mina klasskamrater förrän januari. Känns tråkigt men jag vet att jag kommer hålla kontakten med dem som betyder mest för mig. Och det finns ju alltid e-mail och facebook om vi inte hinner träffas. Igårkväll hade vi avslutningsfest med tjejgänget innan alla åker hem. Jag och en tjej till kommer vara kvar i stan över sommaren, två till kommer tillbaka till hösten. Får planera in lite lunch- och fikaträffar till hösten.

Nu har jag en vecka ledigt innan det är dags för jobb.

Kramar!

Arg

Ibland blir man så arg att man inte kan göra annat än att gråta. Hade just en sådan upplevelse. Blir så jäkla arg när folk inte lyssnar på mig, det var som att prata med en vägg. Och idioten sa emot sig själv hela tiden och när jag påpekade det blev det typ "ja, eh hmmm när du säger på det sättet så..."
  1. Ålder är inte grundande för lönesättning, åtminstone inte om man är äldre än 20. Är man vuxen så är man vuxen punkt slut. Är man dum nog att inte ha skaffa sig utbildning när man är 30-40 år får man skylla sig själv om man får dålig lön.
  2. Att ge mindre procetuell löneförhöjning än inflationen = lönesänkning
Är så arg att jag vill slå sönder något.

I skolan

Sitter i skolan och väntar och ska strax iväg på ett möte om ett projekt jag ev ska göra i höst. Måste bara hitta något att äta, hade inte räknat med att mötet skulle bli så sent.

Har träffat några vänner och förberett en presentation vi ska ha på onsdag. Det gick ganska bra men måste lära mig att tala långsammare, får väl meditera innan redovisningen så jag jag kommer i stämning =)

Har lyckats skada min handled, troligtvis av allt spelande. Kan knappt hålla en vattenflaska. Tänkte träna ikväll men kommer ju inte kunna göra några armhävningar på ett tag och det är ju så lätt hänt att man skadar sig mer. Kanske borde stanna hemma men behöver röra på mig. Börjar snart jobba och då blir det inte mycket gjort.

Kram

RSS 2.0