Hur smal ska man va?

Har idag ägnat åtta timmar i en datasal och varit nära att driva mig själv till tårar. Känns så frusterande när man  inte gör saker man inte förstår, och sen ska man dessutom skriva en rapport om det. Det skulle verkligen hjälpt med bättre instruktioner.

Dansade jazz på kvällen men det gick inte så bra men det var kul. Är nog fortfarande rätt mentalt slut efter baletten  i söndags.
Tittar på "Dying to dance" nu, en film om en dansare som är anorektisk. Är lite mer djup i den än i andra dansfilmer som brukar vara mer glättiga. Är ju ett viktigt ämne, vet många tjejer som är sjuka eller är i riskzonen. Känns som om det är väldigt lätt att åka dit om man dansar, man är så utsatt på något sätt. Speciellt inom balett, gränsen är hårfin mellan vad som är snyggt smal och för smal. Jag tror pressen kommer främst genom grupptrycket, har sällan upplevt att någon lärare sagt åt någon att gå ner i vikt  men jag vet att det händer även på fritidskurser vilket jag tycker är helt sjukt. Det finns ingen anledning att svälta sig om man inte vill bli proffsdansare och även då borde man inte behöva göra det. Självklar kan man inte vara överviktig för det skulle slita för mycket på kroppen men det skulle vara bra om mer normalviktiga tjejer skulle få jobb i balettkompanier. Såg en video från en klass på bolshoiteatern från 50-60-talet och det var en enorm skillnad på hur dansarna såg ut då jämfört med hur det ser ut idag. Dansarna förr var betydligt större (inte för att de var stora) än de trådsmala ballerinorna idag.
Man kan ju hoppas att modet med trådsmala tjejer tar slut snart så att mman får se mer normalviktiga tjejer i modetidningar, på scenen etc.

Kram och god natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0