Söndag

Var uppe tidigt idag och åkte ut till havet. Hade med kaffe och fika, var jättemysigt men väldigt blåsigt. Hann med att uppvakta mamma också.

Har tyvärr inte haft så mycket tid att förbereda min redovisning, är ju ingen kris än men hade varit skönt att ha den klar tills imorgon.

Sitter och funderar på outfit till kvällen operabesök, ska se Romeo och Julia. Funderar på tubklänning men vill inte oroa mig för att det kommer att hända en olycka =) Å andra sidan sitter man ju ändå mest. Skor är också ett problem (har lyckats få skoskav), kan man ha svarta skor till vit klänning?

Nästa vecka är sista veckan i skolan ever! Nästa höst blir det uppsats och till våren blir det förhoppningsvis praktik. Känns som slutet av en era, inga mer föreläsningar eller tentor! Är tråkigt att hela klassen ska splittras upp men vi kommer ju trots allt ses lite till våren. Blir en del avslutningsgrejer, tex fester och middagar. Kommer bli intensivt i och med redovisningarna. Misstänker att jag kommer sova bort hela nästa helg av ren utmattning.

Trevlig kväll!

Konsertdags

Är helt slut efter en väldigt lång dag. Vaknade sent och fastnade på balkongen alldeles förlänge, sen var jag tvungen springa iväg och köpa mors-dagspresent åt mormor, hade lovat mamma att hjälpa henne med det. Blev snabbmiddag med falukorv för andra dan i rad. Sen fick jag småjogga till spårvagnen för att hinna till genrepet med orkestern, iklädd full begravningsklädsel (=konsert-outfit). Förstår inte att man inte kan hitta en roligare konsertoutfit en helsvart, tycker bättre om svart-vitt som vi hade i musikskolan.
 Konserten gick hyffsat men nu ska det bli skönt att få en paus från spelandet ett tag, har varit väldigt intensiv de senaste veckorna. Var så trött efter konserten att jag struntade i att gå på efterfesten.

Imorgon ska jag åka ut till havet och sola, är verkligen ingen "sola i parken"-tjej. Känns inte rätt att lägga sig i bikini i slottskogen. Vill hellre komma och till havet och få lite frisk luft. Sen ska mor firas!

God natt!

Ledig!

Har en ledig dag idag. Ska förbereda en presentation och träna på orkesterstyckena eftersom det snart är konsert, väldigt snart.
Ska åka in till stan och köpa morsdags present, hoppas jag hittar någt fint. Är jättedålig på att komma på roliga presenter men har ändå några idéer.

Verkar som sommaren är på god väg, är jättefint väder ute, hoppas helgen blir lika härlig. Behöver få lite färg. Kanske läge att köpa sig en glass!

Det godaste som finns...

Har köpt färskpotatis för första gången i år. Älskar potatis, framför allt färsk potatis, helst hemodlad. Håller på att koka potatis till middag, hade tyvärr ingen dill hemma men det får gå ändå. Blir faktiskt bara potatis och morötter till middag idag, slarviga lilla jag...
Ska ju träna ikväll, borde äta lite mer.
Ska löneförhandla på jobbet imorgon vilket antagligen inte kommer gå så bra eftersom man inte förväntas ifrågasätta någonting. Ska i alla fall göra ett försök och förbereda mig ordentligt.
Kram

Fettdebatten

Verkar som att fettdebatten har vaknat till liv igen, har varit på första sidan i GP i flera dagar nu. Idag var det en professor som ansåg att glassen är roten till all fetma, lösningen på det hela är att sluta äta glass. Men gud så tråkigt, man får väl använda sitt sunda förnuft och äta med måtta.
Och sen har vi den där Annika Dahlqvist-dieten, ni vet den där fett-dieten. För det första måste det vara fruktansvärt äckligt att äta så mycket fett (jag har knappt smör på bröd och fett i kött ger mig kväljningar), för det andra kan det inte vara bra för kolesterolvärdet oavsett vad människan säger. Kan säkert tänkta mig att man går ner i vikt med den dieten eftersom man inte äter så mycket kolhydrater/socker men för en aktiv person som tränar flera gånger i veckan kan det ju inte vara bra. Den mest lättillgängliga energikällan vi har i kroppen är ju glykogen (som byggs upp av kolhydrater), det är den energin som frisätts snabbast efter ett tag börjar vi även använda fett som energikälla. Om man minimerar glycogen-förrådet måste man istället använda fett som sin huvudsakliga energikälla, men det tar mycket längre tid att frisätta fett än att frisätta glykogen så lär man bli ganska trött och seg. Dessutom är hjärnans enda energikälla kolhydrater så för lite kolhydrater borde göra att man blir seg i huvudet också.
Tror på min egen mirakeldiet som bygger på sunt förnuft. Den går ut på att om man äter varierat och inte alltför onyttigt (men man måste ju få unna sig lite gott ibland) och tränar (detta är nästan viktigare än att äta rätt)
 så mår man bra och ha en normal vikt.
Det finns inga mirakeldieter eller några andra genvägar till viktminskning som håller i längden. Det är bättre att gå ner några hekto i månaden under flera år än att rasa flera kilo på bara några månader det håller inte i längden.

Kvällste

Sitter och myser med nybakat bröd och te. Ska packa träningsväskan innan jag går och lägger mig för jag kommer inte ha så mycket tid på mig när jag kommer hem från skolan imorgon. Har jag tid över lägger jag den hellre på att äta än att springa runt och leta kläder.
Ska snart gå och lägga mig och läsa twilight. Har fått gjort allt plugg som jag behövt i helgen så jag känner mig förberedd inför denna veckan.
God natt!

Trötter framför TV:n

Herregud, har verkligen sovit bort halva helgen, inte bra men antagligen behövdes det.
Insåg precis att jag inte har många timmar på mig att skriva min presentation. Illa, illa. Söndag är ju min TV-dag, brukar kolla på reprisen av Desperate Housewives eftersom jag missar det på tisdagar pga träningen. Sen går Gossip girl kl 19 (älskar kläderna) tyvärr samtidigt som nya Stylista som jag inte hunnit kolla in än. Förra veckans avsnitt går kl 18 så det hade jag också tänkt att se innan jag zappar över till gossip girl. Därefter är det the City.... Är verkligen illa att tv:n styr mitt liv på detta sättet. Jag är inte ens en tv-människa, följer inte ens hälften av alla de serier mina vänner tittar på. Jag gör hellre andra saker som att dansa eller umgås med vännerna.

Såg en helt sjuk dokumentär om kinesiska gymnast-barn igår. Alltså herregud, ungarna kommer ju få allvarliga problem i framtiden, de blir ju helt nedtryckta (mentalt och fysiskt....är himla glad att jag inte är född i Kina, vilka träningsmetoder). Fattar inte hur man kan tala om för en 5-åring att han är tjock (och det var han inte ens), stackars unge. En mamma talar om för sin 5-6-åring att han måste lyckas inom gymnastik för att familjen inte ska behöva oroa sig över det ekonomiska. Egentligen är det ju hela systemet i Kina som är problemet, är ju så sjukt elitistiskt. Jag är egentligen för elitism men det finns ju gränser, barn ska få vara barn.

Glöm inte bort att operan släpper biljetterna till höstens föreställningar i morgon kl 12. Jag har siktat in mig på dansgalan, requiem och trollflöjten!

Fikakväll

Är precis hemma efter fika på avenyn med L. Alltid trevligt med lite tjejsnack. Var lite hysteriskt ett tag för det hade tydligen varit fotbollsderby idag och avenyn var proppfull av poliser. Himla trevliga människor de där fotbollshuliganerna. Och det är typiskt mig att inte veta om att det är match, finns ju bättre ställen man kan befinna sig på än avenyn vid såna här tillfällen.

Ni sitter jag framför tv:n och tittar på Dirty dancing 2, havana nights. Gillar musiken och dansen, själva storyn är väl som dansfilmer brukar vara. Den börjar tom men based on a true story, hu så himla amerikanskt. I vilket fall som helst tycker jag mycket bättre om den än dirty dancing. Måste vara den enda danstjejen som inte gillar dirty dancing. När Patrick Swayzey säger Nobody puts baby in the corner vill jag helst köra ner huvudet i toan och kräkas...

Har storartade planer på att få mycket vettigt gjort imorgon: skriva returen på senaste rapporten, skriva klart redovisningstexten, baka bröd, städa och rensa ut det sista ur garderoben. När man planerar så mycket är det svårt att få något gjort överhuvudtaget.

Ska göra lite te nu och gå och lägga mig. Känner fruktansvärt tråkig men måste nog gå och lägga mig i tid idag. Läser sista boken i twilight-serien så även om jag lägger mig i tid så kommer jag inte somna förrän vid tolvtiden.

God natt!

Politikerkarriär?

Står och tittar på när mina bullar tinas i micron, vill ju inte elda upp dem. Har blivit nervös efter gårdagens incident med hallonen så nu litar jag inte längre på micron.

Läste i tidningen att en riksdagsledamot tjänar 50-60 tusen i månaden och att en EU-parlamentariker tjänar 70 tusen. Och dem har i många fall väldigt låg utbildning. Här sliter man på universitetet i fem år och har en ingångslön på 23 tusen hos ett visst bolag (som i ett litet tag till har ett statligt monopol) eller ännu värre får en anställning som man är överkvalificerad för och får endast 18-19 tusen eftersom de inte vill betala för en. Jag ska fira rejält med champagne den dagen monopolet släpps...
Det jag skulle komma till är att jag kanske borde engagera mig politiskt och satsa på riksdagsvalet 2010, samma år som jag går ut. Måste bara komma på vilket parti jag sympatiserar med, har lite problem med det eftersom jag har rätt spridda åsikter i olika frågor. Det tål att tänkas på.

Nu ska jag sätta mig och plugga ett tag innan jag åker till stan för att leta dop-present (kom just att tänka en liten underbar butik i haga). Sen blir det dans, velar mellan jazz och balett, får väl ta med kläder som passar för båda stilarna och bestämma mig på plats.

Flamberade hallon

Blev jätteglad idag för jag fick ett erbjudande om att skriva min d-uppsats hos ett företag jag jättegärna vill jobba för. Sen när jag läste vad de vill att jag ska göra blev jag lite nervös för jag vet inte om jag har rätt kompetens för det. Jag menar de måste ju ha läst min CV som jag skickade in men det kändes nästan som om de borde välja en kemistudent. Hmm men jag kanske borde chansa ändå, plugga lite extra i sommar för att läsa in det jag saknar. Jag sa i alla fall att jag ville ha mer info, behöver ju verkligen inte bestämma mig än.
Har kontaktat en annan person som jag hoppas har ett intressant projekt åt mig.
Känns i varje fall skönt att det händer något på uppsats-fronten, det gör mig stressad att inte veta vart jag ska vara i höst.

Höll på att elda upp frysta hallon när jag skulle tina dem i micron...hur sjutton gick det till? De började blixtra efter 30 sekunder, herre gud nu kommer jag våga använda micron på ett tag.

Verkar ha klarat mig undan träningsvärk från jazzen, det är ju alltid trevligt. Börjar alltså komma i form!

Nu ska jag titta på gamla avsnitt av The Hills (hemsk ovana att titta på eländet...) innan jag går och lägger mig, behöver verkligen sova.

Kramar på er!

Mycket mumsande i helgen

Har haft en god helg med avseende på mat och sånt...
Födelsekalas i lördag med jättegod cheesecake + en massa godis framför Eurovsion song contest. Sushi till lunch idag och sedan tårta hemma hos mor...

Träningsvärken från i onsdags släppte i lördags...snacka om att min kropp inte var beredd på träningen, haha.

Har dock rejält med sömntimmar att ta igen och har nog inte lyckats ta igen alla i helgen. Jaja nu är det bara 3 skoldagar nästa vecka. Får se till att vila ut mig över kristihimmelsfärdshelgen. Ska försöka ta mig bort från stan och andas lite frisk luft. Är lite sugen på att göra något helt galet som att bada i maj...

Har försökt tömma lägenheten på massa skräp. Har flera påsar med bla utrensade kläder och gamla kartonger som bara blivit stående i lägenheten. Ska fortsätta det projektet imorgon.

God natt!

På god väg mot beach09

Varje dag lär man sig något nytt och idag blev livsvisdomen följande: Man ska inte äta kopiösa mängder torkade aprikoser, det tycker inte magen om...

Har fått som sjuk träningvärk i magmusklerna, det gör ont när jag skrattar, nyser och nästan när jag andas också. Det var alla magövningarna på jazzen igår som orsakade det hela...jäkla pilatesövningar. Fortsätter det på det är sättet kommer jag att lägga en bra grund för beach 09...men också bete mig något underligt dagarna efter träningen (ser ju inte klokt ut när man försöker massera bort träningvärken, måste lära mig att sluta göra såna saker in public...)
Som om inte träningsvärken var nog gick jag och tog en klass till idag, fast mer modern jazz den här gången. Blev av med träningsvärken i benen efter 30 min av klassen men magen sitter fortfarande i och lär ju inte bli bättre i morgon.
Det blir i alla fall ingen träning förrän på måndag så jag har gott om tid för att återhämta mig.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa en artikel om HRT (alltså hormon-tillskott som ges till kvinnor som är i klimakteriet), misstänker att jag kommer somna snabbt.

Bon nuit!

Underbara jazz...

Har varit och tränat idag, jazz, det var tre veckor sen senaste passet och det kändes. Har uppenbarligen inte tränat magen nånting alls under dessa tre veckorna, höll på att dö. Men vig var jag...det är fördelen med uppehåll (den enda) men lär ju ha så mycket träningsvärk så jag knappt kan gå imorgon.

Sitter i soffan med datorn och kollar på Sex and the City och dricker te. Jag älskar verkligen te, när jag går in  i en tebutik blir jag som en 5-åring i en godisaffär. Skulle kunna köpa med mig hela butiken hem, alla spännande te-sorter och alla söta burkar och tekoppar. Tycker mest om fruktiga téer som t.ex höstglöd, citrus- och jordgubbste men chai-te är också gott. Är alltid på jakt efter nya sorter men har satt köpstopp på mig. Har en hel hylla i mitt lilla skafferi fylld med olika tesorter. Fick dessutom tre nya téer i födelsedagspresent: två fruktiga och en med choklad i.

God natt!

Kvällsmys

Har efter mycket om och men lyckats ladda upp min labrapport på universitetets sida...vet inte om det är min uppkoppling som gör att allt går så himla segt men till sllut funkade det ändå.
Firar med lite lyxigare variant på kvällsmat: Champagne-te, hembakat bröd och några jordgubbar.
Längtar verkligen tills de svenska jordgubbarna kommer, de är verkligen mycket godare än de utländska inbillar jag mig.

Har blivit lite rädd för att äta vid datorn efter att min väninna råkade hälla ut ett glas apelsinjuice på sin dator, och hon är inte på långa vägar lika klumpig som jag är. Det skulle ju bara fattas att jag blir tvungen att köpa ny dator nu, det är det sista jag har råd med.

Hade  tänkt mig att jag skulle få ordentligt med sömn inatt för en gångs skull. Har ju sovmorgon och även om jag har lite att göra borde jag kunna sova åtta timmar om jag stänger av datorn typ nu...

Har faktiskt bakat brownies också, de står i köket och svalnar. Borde verkligen låta bli att smaka på dem ikväll då kommer jag vara hög på socker i minst en timme till dessutom är de godare efter ett par timmar när de har "kladdat till sig". Ska försäka låta bli att äta en men det blir svårt...mm det luktar så gott.

Håller på att läsa "Mia- sanningen om gömda" av Monica Antonsson. Har läst alla av Maria Erikssons böcker och det är intressant att få läsa om det ur ett annat perspektiv. Recension kommer när jag läst ut den.

Sweet dreams!

Underbar helg

Har haft en betydligt soligare helg än jag väntade mig. Alltid trevligt att bli positivt överraskad! Håller på med en liten garderobsutrensning, en väldigt välbehövlig sådan. Har så svårt att slänga saker, borde göra som min kusin. Allt som inte har används på ett år åker bort, no mercy.

Var ute på långpromenad med F idag, avslutade med fika på café M:s uteservering men det var lite i kallaste laget, åtminstone när cappuccinon var uppdrucken.
Igår promenerade jag till M&M och blev bortskämd med både middag och fika. På kvällen såg jag låt den rätte komma in med E och tryckte i mig alldeles för många vindruvor.

Imorgon ska jag åter stänga in mig i en liten datasal dit syre inte har tillträde...känns som ett evighetsprojekt den här uppgiften. Jaja på onsdag ska rapporten in och då är jag av med den.

Planen för denna veckan är att komma igång med dansen igen, har haft ett litet uppehåll på två veckor som antagligen varit rätt välbehövliga men nu känner jag mig rejält rastlös så nu ska jag satsa på att träna 2-3 gånger i veckan, lite lagom. Vill inte pressa mig själv för mycket nu i slutet av terminen måste klara av pluggen också.

Kram F

Nattuggla

Lyckas däcka på soffan när jag kom hem från föreläsningen, inte bra. Nu är jag jättepigg och kan inte sova. Sitter och tittar på project runway, chattar med en vännina och funderar på vad jag ska svara på ett mail ang. min uppsats till hösten. Förhoppningsvis blir det snart kortslutning i hjärnan av alla tankar.
Ska nog vänta med att svara på det där mailet till imorgon då jag är lite klarare i huvudet.

Har ätit sjukt mycket tårta de senaste dagarna, det blev över en del från mitt kalas. Nu är det infryst så jag inte ska käka upp allt på en gång.

Ska nog ta en kopp te (grönt så jag inte blir mer speedad) och plocka lite i garderoben.

Drömtydning

Hade en riktigt veird dröm inatt. Drömma att jag satt i orkestern och mitt under repetiotionen kommer dirigenten fram till mig och min kompis och säger: "Alltså tjejer, det här funkar inte, ni får flytta ner till 3:e fiol." För er som vet hur en symfoniorkester är uppbyggd fattar ju att det är rätt illa eftersom det inte finns en 3:e fiolstämma... Och jag spelar ju första fiol nu. Tolkningen blir följande: Tror jag har lite dåligt samvete över att jag inte övar tillräckligt mycket. Kanske borde göra nåt åt det så jag slipper konstiga mardrömmar i framtiden. Det konstiga var att tjejen jag satt bredvid inte går i orkestern och dirigenten var en helt annan gubbe en den vi har...

Hela helgen har jag ägnat åt att sova och vila ut mig och det har verkligen behövts. Imorgon börjar ny kurs i skolan och då ska jag ta mig sjutton vara ambitiös, ska avsluta terminen på topp eller åtminstone intala mig att jag kommer att göra det. Är inte lätt att motivera sig när man har schemalagt 8-17 i maj när det är soligt och varmt.


 Ska ta och dricka lite te och gå och lägga mig. Men först måste jag fixa lunchlådan till imorgon, vet att jag ladrig kommer att orka med det på morgonen så det är lika bra att göra det nu.

Kram

Underbar valborg!

Tror årets valborg var den bästa på länge. Först var vi på cortegen, satt och grillade korv med F's kille och hans gäng. Ska man äta korv ska man grilla den, det blir verkligen mycket godare.
Sen åkte vi hem till F och åt pizza (blev mycket skräpmat på samma kväll) och drack drinkar samtidigt som vi förfasade oss över alla gräsliga bidrag som tävlar i Eurovision song contest. Herregud, är chockad över att inte vissa länder lyckas prestera bättre, skiter dom i om låten är bra eller inte eller är de helt enkelt tondöva och har dålig smak, eller kanske alltihop på samma gång.
Efteråt blev det utgång med mojitos på valand. Det var jätteroligt men musiken var sjukt hög, tror inte jag varit med om värre. Man fick ha öronproppar för att kunna vara på dansgolvet. Helt sjukt. Ser ju inte så snyggt ut med öronproppar men tar hellre det än får hörselskador. Förstår inte hur folk klarade av att vara där inne utan öronpropparna. Undra hur många som har tinnitus idag.

Idag blev det en liten cykeltur till mormor och morfar. Kände att jag behövde röra lite på mig, har ju inte tränat sedan i måndags.
Nu sitter jag och tittar på x-men, borde egentligen sova men tror inte jag kommer kunna sove eftersom jag vänt lite på dygnet. Bättre vänta någon timme och fixa lite i lägenheten så länge.

Kram

RSS 2.0